Pokolgépek robbantak

Bagdad siíta negyedeiben ismét aratott a halál

Az iraki főváros hét különböző pontján léptek működésbe összehangoltan, szinte egy időben a gépkocsikba rejtett pokolgépek.

2013.07.21 07:53MTI
Fotó: MTI

Legalább 26 ember vesztette életét és mintegy 90 személy sebesült meg szombaton a Bagdad különböző síita negyedeiben végrehajtott robbantásos merényletek következtében.

Az iraki főváros hét különböző pontján léptek működésbe összehangoltan, szinte egy időben a gépkocsikba rejtett pokolgépek. Két detonáció a városközpontban, további kettő a kereskedői negyedben, három pedig Bagdad déli részén történt.

Az AFP szerint ezekkel az akciókkal mintegy 480-ra emelkedett július eleje óta a merényletek miatt meghaltak száma Irakban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.