A temetés sem szent

46 halott, sorozatos robbantások Irakban

Dijála tartományban egy temetésen robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő nő, és tíz embert megölt, 32-t megsebesített.

2013.07.11 21:44MTI

Irakban csütörtökön legalább 46 emberrel végeztek a sorozatos merényletek, és a sebesültek száma is több tucatra rúg - közölték rendőrségi források. Dijála tartományban egy temetésen robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő nő, és tíz embert megölt, 32-t megsebesített. Dijála Bagdadtól északkeletre fekszik. A Szaláheddín és al-Anbár tartomány között húzódó olajvezeték őrségének több állását gépkocsival közlekedő fegyveresek támadták meg és megöltek 11 katonát, illetve milicistát.

A Bagdadtól nyugatra fekvő al-Anbár tartományban két másik merényletben 14 biztonsági ügynök vesztette életét. Az ország más pontjain is voltak halálos áldozattal járó, bár nem ennyire súlyos támadások. Az este Bagdadban is volt egy nagy robbanás, de arról még nem közöltek részleteket. A merényletek tetteseiről azt feltételezik, hogy az Irakban magukat elnyomottnak érző szunnita felekezet szélsőséges tagjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.