15 halott

Mecsetben robbantotta fel magát egy iraki terrorista

A merénylet a péntek esti ima alatt történt Kiraiját negyedben. Előzőleg egy gépkocsiba rejtett pokolgép négy embert ölt meg Bagdadtól északra. Ott hatan sebesültek meg.

2013.07.06 03:34MTI

Bagdadban egy öngyilkos terrorista besétált egy síita mecsetbe pénteken, és felrobbantotta magát. A hívők közül 15-en életüket vesztették, 32-en megsebesültek. Az áldozatokról rendőrségi és kórházi források számoltak be. A merénylet a péntek esti ima alatt történt Kiraiját negyedben. Előzőleg egy gépkocsiba rejtett pokolgép négy embert ölt meg Bagdadtól északra. Ott hatan sebesültek meg.

December óta az iraki szunnita kisebbség tüntetéseket tart, mert szerintük a síita kormányzat másodosztályú állampolgárként kezeli őket. Egyes helyeken összecsapások voltak a rendőrség és a tüntetők között. A legsúlyosabb incidens Havijában volt, ahol áprilisban 23 ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.