Hatalmas robajjal

Bontás közben roskadt össze egy négyszintes lakóház Indiában - szomorú képsorok

A hatóságok közlése szerint a lakók már korábban kiköltöztek, mert repedések jelentek meg a ház falán. Az épület szombat reggel roskadt össze nagy robajjal. A házomlások gyakoriak Indiában - olcsó anyagokat használnak.

2013.07.06 08:42MTI
Forrás: youtube.com

Egy munkás meghalt, tizennégy másik megsérült szombaton, amikor az indiai fővárosban, Újdelhiben bontás közben összeomlott egy négyszintes lakóház.

A hatóságok közlése szerint a lakók már korábban kiköltöztek, mert repedések jelentek meg a ház falán. Az épület szombat reggel roskadt össze nagy robajjal.

A házomlások gyakoriak Indiában, ahol az építők takarékosságból olcsó anyagokat használnak, és nem felügyelik kellőképpen a többemeletes házak építését. Az égető lakáshiány és a korrupció miatt az építők gyakran húznak engedély nélkül újabb emeleteket, illetve építenek egész házakat.

Idén áprilisban 74 ember meghalt a nyugat-indiai Mahárástra államban lévő Thanéban. A Mumbai (egykori Bombay) közelében lévő településen egy 8 szintes lakóházat kezdtek építeni, engedély nélkül, és az alsó négy szintjére már beköltöztek a lakók. A további szintek éppen elkészültek, amikor az épület leomlott. A szerencsétlenség idején 100-150 ember tartózkodott az épületben. A halottak között egyaránt voltak lakók és az építkezésen dolgozó munkások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.