Tragédia

Összeomlott egy épülő ház Ruandában, százan a romok alatt

A fővárostól, Kigalitól mintegy 100 kilométerre északkeletre fekvő Nyagatarében összedőlt négyemeletes ház egy út szélén állt, ezért érintett a baleset ennyi embert: munkást és járókelőt.

2013.05.15 05:24MTI

Összeomlott egy épülő ház kedden Ruanda északkeleti részén, és gyaníthatóan mintegy száz ember a romok alatt rekedt - közölte az ország katasztrófavédelemért felelős minisztere. A rendőrség első adatai szerint három ember halt meg és 21-en megsérültek. Séraphine Mukantabana miniszter elmondta: a fővárostól, Kigalitól mintegy 100 kilométerre északkeletre fekvő Nyagatarében összedőlt négyemeletes ház egy út szélén állt, ezért érintett a baleset ennyi embert: munkást és járókelőt.

"Úgy gondoljuk, 30-50 ember dolgozott az épületen, amikor az összeomlott. Jelenleg is folynak a mentési műveletek" – mondta Theos Badege rendőrségi szóvivő. A rendőrség közleménye szerint a 21 sérültet kórházban ápolják. A ruandai védelmi erők és a rendőrség biztosította a helyszínt. A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, mi okozta a szerencsétlenséget, de a mentési munkálatok befejezése után a helyi és az országos hatóságok vizsgálatot indítanak. Nyagatare az északkelet-ruandai régió legnagyobb városa, az ugandai és a tanzániai határ között, az Akagera Nemzeti Park közelében fekszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.