Összeomlott a szervezete az extrém belső hőtől

Élve főzte magát halálra a fogyókúrázó lány

Az orvosok szerint valósággal megfőzte saját magát belülről egy lány, aki a fogyás miatt olyan zsírégető szert vett be, ami aztán extrém magas hőt termelt a szervezetében és végül belehalt a "diétába".

2013.06.21 09:01ma.hu

Belehalt a fogyókúrába egy 20 éves lány Varsóban, miután olyan szert vett be, ami gyorsítja a szervezet zsírégetését, ám a tabletták annyira hatékonyan működtek, hogy a folyamat közben olyan extrém hő keletkezett a szervezetében, amitől lényegében belülről megfőtt - állítják az orvosok. Az egyébként tiltott kábítószert az interneten növényvédő szerként árulják, így jutott hozá Martyna Szepaniak is.

Fotó: freedigitalphotos.net

Miután beszedte a kívánt mennyiséget, szervezete turbóra kapcsolt és annyira felhevült, hogy bár egy rövid ideig valószínűleg a zsírsejtekre is hatással lehetett, de nem sokkal később többszörös szervi elégtelenség lépett fel nála, ami a halálához vezetett. A lengyel kábítószerügyi központ vezetője szerint amikor a szervezet zsírt éget, akkor egyúttal hőt generál. Normál esetben ezt valamilyen módon le is vezeti, jellemzően izzadással (gondoljunk csak a sportra), ám ha túl magasra szökik a belső hőmérséklet és a szervezet nem tudja magát hűteni, akkor valósággal felforr - fogalmazott a szakember.

Áprilisban ugyanilyen szer okozta a 23 éves Sarah Houston halálát, akinek ráadásul orvostanhallgatóként különösen tisztában kellett volna lennie a veszélyekkel - mégis vállalta a kockázatot. A brit lány étkezési zavarokkal küszködött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.