Kis változtatások, nagy eredmények

Fogyókúra trükkök a siker érdekében

Apró trükkök segítségével sokkal könnyebbé tehetjük az egyébként kínszenvedésekkel teli fogyókúrát.

2012.10.29 15:57ma.hu

Gyakran előfordul, hogy egy diéta nem sikeres ráadásul a normál kerékvágásba történő visszatérés sokszor megterheli a szervezetünket. De van néhány apró trükk, ami segíthet a sikeres fogyókúrában.

Kisebb tányér
A Cornell Egyetem kutatói bebizonyították, hogy aki nagy tányérról fogyasztja az ételét, az éhesebb lesz és többet eszik. Ugyanakkora adag egy kisebb tányéron teljesen elégségesnek tűnik, és nem kívánunk többet enni.

Együnk nagyobb villával
Egy olasz tanulmány szerint a villa mérete és az elfogyasztott étel mennyisége között igenis szoros kapcsolat van. Minél kisebb villával ettek a résztvevők, annál nagyobb mennyiséget fogyasztottak ugyanabból az ételből.

Igyunk vizet evés előtt
Minél több vizet iszunk meg közvetlenül az étkezés előtt, annál kevesebbet eszünk. Úgy tartják, aki mondjuk ebéd előtt megiszik két-három pohár vizet, az sokkal gyorsabban tudja leadni a kilókat mint azok, akik csak étkezés után isznak.

Együnk pasikkal
A pszichológusok szerint azok a nők, akik férfiak társaságában étkeznek, kevesebbet esznek. Furcsa, mégis igaz. Elképzelhető, hogy a kisebb ételadagok vonzóbbá tesznek (azaz hogy néz ki egy nő, aki zabál?).

Dugjuk el a nasit
Ha sikerül megszabadulni az egészségtelen nassolnivalóktól, az nagymértékben hozzájárul a fogyókúra sikerességéhez.

Álljunk ellen a nyomásnak
Vigyázni kell a barátokkal. Akármennyire is próbálnak meggyőzni, hogy az a pár falat töltött káposzta nem fog megártani, ellen kell állni a kísértésének. Ők könnyen beszélnek, hiszen mi leszünk azok, akik szenvedni fogunk.

Olvassuk el az összetevőket
Mindenképpen olvassuk el, mit is tartalmaz az étel, mielőtt megvennénk. A tápanyagtartalom gondos átolvasásával több kilótól is megszabadulhatunk.

Ne falatozzunk az éjszaka közepén
Az éjszaka közepén elfogyasztott ételek kétszer annyira hizlalnak mint egyébként. Mivel utána semmiféle testmozgásra nem kerül sor, az ilyen falatozási szokás komoly problémákhoz vezethet.

Óvakodjunk a vékonyaktól
A karcsú embereknek többnyire hatalmas étvágyuk van. Egy fogyókúrázó viszont nem biztos, hogy ugyanakkora mennyiséget ehet meg, mint vékony barátai, ezért gondosan oda kell figyelni, miből mennyit eszünk, nehogy még több fölös kilót szedjünk fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.