Sosem szabad feladni a reményt

Két héttel a tragédia után: túlélő az összeomlott ház romjai alatt

Túlélőt találtak az összedőlt bangladesi nyolcszintes ház romjai alatt. A tragédia több mint két hete következett be.

2013.05.10 14:12MTI

A mentőalakulatok péntek délután meghallották a nő segélykiáltásait, így leltek rá. Ezt követően a romeltakarítási munkálatok azonnali befejezésére szólították fel a daruk és buldózerek kezelőit.

Kézi fűrészek segítségével sikerült kiszabadítaniuk a nőt a romok alól, s amikor ez megtörtént, a mentést szemlélők örömujjongásban törtek ki. A túlélő egy tartógerenda és egy pillér közé szorult az építmény egy alagsori imatermében, és nem kizárt, hogy volt nála víz, vagy tudott inni abból a vízből, amelyet a tűzoltók juttattak le az épület romjai közé.

MTI Fotó

Egy másik értesülés szerint két hétre volt élelme is, de két napja már kimerült a készlet, azóta nem evett. A helyszínen dolgozó katonák elmondása szerint a nő - a nevét is tudni: Resma Begum - az átéltekhez képest figyelemre méltóan jó állapotban van, még járni is tud. Mindamellett természetesen kórházba vitték, a mentők egy katonai kórházba siettek vele - mondta Sahinul Iszlám, a hadsereg szóvivője. Péntekig 1043 holttestet találtak a Rána Pláza romjai alatt, és 2437 - illetve most már 2438 - ember sikerült élve kimenteni.
 
Április 24-én omlott össze az épület. A falakon repedéseket észleltek, a ruhaüzemek vezetői mégis dolgozni küldték a munkásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.