Banglades

Újabb holttesteket találtak az összeomlott pláza romjai alatt

Tizenkét nappal a katasztrófa után több tucatnyi újabb holttestre bukkantak a bangladesi mentőalakulatok annak a nyolcemeletes épületnek a romjai között, amely Dakka egyik elővárosában, Szavarban omlott össze április 24-én, több ezer embert maga alá temetve.

2013.05.06 12:29MTI

Hétfőre virradóra hivatalos adatok szerint 46 holttestet emeltek ki a romok alól. Ezzel a katasztrófa halálos áldozatainak száma legkevesebb 656-ra emelkedett. A romeltakarítási munkálatok során újabb és újabb tetemek kerülnek elő, és a törmelék gyaníthatóan még további áldozatokat borít.
   
A szerencsétlenségben több mint 2400-an sérültek meg. A Rana Plaza nevű épületben üzleteken és egy bankfiókon kívül több, nyugati exportra dolgozó ruhagyár is üzemelt.
   
Bangladesben gyakran történnek üzemi balesetek, de eddig ez volt a legsúlyosabb az ország történetében.
   
A rendőrség vizsgálatot indított emberölés miatt a silány minőségben kivitelezett épület tulajdonosa ellen, miután az egyik áldozat, egy ruhaipari munkás felesége panaszt nyújtott be az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.