A halálos áldozatok száma meghaladja a 200-at

Túlélőket találtak a dakkai házomlás romjai alatt

Negyven túlélőt találtak csütörtökön a bangladesi Dakkában az előző napon összeomlott ház romjai alatt.

2013.04.25 19:45MTI

A halálos áldozatok száma már meghaladja a 200-at. A túlélők közül 12 embert már sikerült kimenteni a romok közül, a többiek kiszabadítása folyamatban van. A számos varrodának és néhány más üzlethelyiségnek otthont adó nyolcszintes épület szerda reggel dőlt össze Dakka külvárosában. A romok alól eddig 238 holttestet emeltek ki. 

A mentésben több százan vesznek részt, az alakulatok éjjel is megállás nélkül kutattak a romok között. Bangladesben gyakran fordulnak elő üzemi balesetek. A legutóbbi súlyos eset tavaly novemberben történt: egy ruhagyárban ütött ki tűz Dakka közelében, akkor több mint 100 ember halt meg a lángokban. Banglades a világ egyik legnagyobb ruhaexportőre, több világszerte ismert márka készítteti termékeit az itteni üzemekben. Az iparágban mintegy hárommillió ember dolgozik, és 90 százalékuk nő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.