Ezernél több a sérült

Dakkai házomlás: már 150 elhunytat emeltek ki a romok közül

Tovább nőtt a bangladesi Dakkában szerdán történt házomlás halálos áldozatainak száma, csütörtök reggelre már közel 150 elhunytat emeltek ki a romok közül.

2013.04.25 07:33MTI

 Nem zárható ki a halottak még magasabb száma sem, hiszen sokan még mindig a romok között vannak. A sérültek száma meghaladja az ezret.
   
Dakka külvárosában szerda reggel dőlt össze egy nyolcszintes épület, és csak az alsó szintje maradt épen. A házban üzlethelyiségek voltak, és egy bankfióknak, továbbá egy varrodának is otthont adott.
   
Tűzoltók szerint a házomláskor mintegy kétezren tartózkodtak az épületben. Több száz embert már sikerült élve kimenteni a romok alól.
   
Helyszíni sajtójelentések szerint túlélők elmondták, hogy szerda reggel sokan be sem akartak lépni az épületbe, mert azon váratlanul széles repedések keletkeztek. Az épület üzemeltetőjétől azonban azt az információt kapták, hogy nincsenek veszélyben, ezért felvették a munkát. A kormány egy képviselője szerint az építési szabályokat megszegték, és az omlásért felelősöket szigorúan meg fogják büntetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.