Bangladesi katasztrófa

Szomorú mérföldkő: túl az ezren a halottak száma a dakkai omlásban

A nyolcemeletes házban több varroda, egy bankfiók és sok üzlethelyiség volt. Nem tudni pontosan, hogy a baleset pillanatában hányan dolgoztak az épületben.

2013.05.10 08:17MTI

Péntek reggelig 1034 halottat emeltek ki a törmelékek alól. A nyolcemeletes házban több varroda, egy bankfiók és sok üzlethelyiség volt. Nem tudni pontosan, hogy a baleset pillanatában hányan dolgoztak az épületben, ezért azt is nehéz megbecsülni, hogy még hány áldozat lehet a romok alatt. Mintegy két és fél ezer ember élte túl a házomlást.

Bangladesben gyakran történnek üzemi balesetek, de eddig ez volt a legsúlyosabb az ország történetében. A rendőrség vizsgálatot indított emberölés miatt a silány minőségben kivitelezett épület tulajdonosa ellen, miután az egyik áldozat, egy ruhaipari munkás felesége panaszt nyújtott be az ügyben.

A hatalmas áldozatokkal járó baleset miatt Bangladesben 18 ruhagyárat zártak be - biztonsági okokra hivatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.