Senkit nem várunk szeretettel!

Szíria: törvényt az illegális belépés büntetésére

A jövőben egytől öt évig terjedő börtönnel, továbbá 50 ezer dollárig terjedő pénzbüntetéssel sújthatók az illegális belépők.

2013.06.26 02:42MTI
Fotó: MTI

Törvényt hagyott jóvá Bassár el-Aszad szíriai elnök kedden az országba történő illegális belépések megfékezésére. Ezzel egy időben arról érkezett hír, hogy a szíriai kormánycsapatok újabb stratégiai fontosságú várost foglaltak vissza a felkelőktől a libanoni határon Sajtójelentések szerint a törvény Aszad-kormány ellen harcoló lázadók beáramlását kívánja akadályozni.

A szíriai kormányzat hosszú idő óta külföldi országokat vádol azzal, hogy segítik fegyveres lázadók bejutását az országba. A SANA hivatalos hírügynökség szerint a jövőben egytől öt évig terjedő börtönnel, továbbá 50 ezer dollárig terjedő pénzbüntetéssel sújthatók az illegális belépők. A parlament elfogadott egy másik törvénytervezetet, amely szigorítja a büntetést arra az esetre, ha gyermekeket toboroznak a szíriai harcokban való részvételre. A büntetés életfogytiglani börtön lehet, de halálbüntetés járhat akkor, ha a gyermekkatona meghal a harcokban.

A szíriai rezsim azzal vádolja a fegyveres ellenzéki csoportokat, hogy gyermekeket toboroznak a kormánycsapatok elleni harchoz. Értesülések szerint a kormánycsapatok kedden újabb harci sikert értek el. Két héttel azután, hogy a libanoni határ közelében visszafoglalták Kuszair városát, ezúttal az ugyancsak a határ közelében lévő Talkalah városa került vissza a kezükbe. A kormánycsapatok harci sikert értek el Aleppó városában is, ahol visszavertek egy légibázis elleni ellenzéki támadást. Mintegy 20 támadót megöltek - jelentette az egyik kormányzati televízió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.