Csak béke legyen!

Obama és Putyin nem értenek egyet Szíria kérdésében

Obama és Putyin a nyolc vezető ipari hatalom (G8) észak-írországi csúcstalálkozójának első munkanapján tartott külön négyszemközti tárgyalást.

2013.06.18 04:33MTI
Fotó: MTI

"Nem esik egybe" Moszkva és Washington álláspontja a szíriai konfliktus megoldásának ügyében, de mindkét fél a békés rendezést pártolja - ez derült ki Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfő esti megbeszélése után. Obama és Putyin a nyolc vezető ipari hatalom (G8) észak-írországi csúcstalálkozójának első munkanapján tartott külön négyszemközti tárgyalást.

A találkozó utáni késő esti közös sajtótájékoztatón Putyin kijelentette, hogy a szíriai konfliktus kérdésében az amerikai és az orosz vélemény "nem azonos". Ugyanakkor mindkét ország az erőszakcselekmények beszüntetését akarja, és megállapodás született arról, hogy a szembenálló erőket az Egyesült Államok és Oroszország igyekszik rábírni a tárgyalásos rendezésre - mondta az orosz elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.