Egy éve felkelők kezén van

Kuszeir városát támadja a Hezbollah, szövetségeseivel karöltve

A szíriai kormányhadsereg és a vele szövetséges Hezbollah libanoni síita szervezet erőteljes támadást indított vasárnap a libanoni határ közelében lévő stratégiailag igencsak fontos város, Kuszeir ellen, amely már egy éve a felkelők kezén van és kitartóan visszavert minden eddigi támadást.

2013.05.19 14:42MTI
Fotó: MTI

Erről az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civilszervezet számolt be, amelynek kiterjedt aktivistahálózata van az Szíriában, de a központja Londonban van.
 
A szíriai ellenzék az intenzív ostrom hírére úgy reagált: félő, hogy így nem lesz értelme annak a békekonferenciának, amelyet Washington és Moszkva javasolt a polgárháború befejezése érdekében. Rámi Abderrahmán, az OSDH vezetője azt mondta: a kormánykatonák dél felől már behatoltak Kuszeirba. A Hezbollah harcosai központi szerepet játszanak ebben a csatában - tette hozzá. 

Az állami televízió úgy számolt be az ostromról, hogy a kormányerők több oldalról támadják a várost, és szorul a hurok a terroristák körül. A kormányhadsereg a szárazföldi támadást légi- és tüzérségi támadásokkal készítette elő vasárnap délelőtt - közölték az OSDH aktivistái. 

A bombázásnak 20 halálos áldozata van, közülük 11 fegyveres felkelő. A hadsereg, a Hezbollah és a kormányhoz hű milíciák több hét óta próbálják bevenni  Kuszeirt, amelynek a polgárháború kitörése előtt 20 ezer lakosa volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.