Gyermekhíradóról és a Nemzeti Színházról

Újabb német tévéműsor boncolgatja az "ártatlan filmecskéből" lett állami ügyet

Kétértelmű: rossz alkotmány vagy rossz testi, szellemi állapot?

2013.03.30 12:13MTI

A német, osztrák és svájci közszolgálati műsorszolgáltató társaságok által közösen működtetett 3sat kulturális televízió budapesti riportot sugárzott a Kulturzeit című műsorában.

A 3sat honlapján közzétett anyag címe Schlechte Verfassung, amely rossz alkotmányként, illetve rossz testi, szellemi állapotként is fordítható. A magyar értelmiségieket és Prőhle Gergelyt, a Külügyminisztérium uniós kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát is megszólaltató műsorszám szerkesztője, Tilman Jens megjegyezte: Magyarországon "fagyossá vált a légkör, amióta Orbán Viktor hatalomra került. Jaj annak, aki ellenáll neki vagy pártjának."

A videó megtekintéséhez kattintson a képre >>>

Erre mutatott rá a gyerekeknek szóló Kika német közszolgálati televízió Logo című hírműsora - vélte a 3sat szerkesztője, aki szerint az "ártatlan filmecskéből állami ügy lett".

A műsorban a gyerekhíradóval kapcsolatban Prőhle Gergely kiemelte: "képtelenség", hogy "már a gyerekeket is indoktrinálják".

A 3sat beszámolójában foglalkoztak egyebek között a Nemzeti Színház élén történt váltással. Prőhle Gergely ezzel kapcsolatban kifejtette: eddig liberális igazgató vezette a színházat, az új vezető irányítása alatt pedig talán a keresztény-konzervatív irányba mozdul el az intézmény, amiben nincsen kivetnivaló.

Így kapott piroslapot a magyar kormány a német gyerekműsorban

Így védte meg a német köztévé gyerekműsorát

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.