Filmes trükk vagy kivételes tehetség?

Hoppá: zsonglőrködés közben rak ki 3 Rubik-kockát!

Van, aki szerint csak szimpla filmes trükk, a többség szerint viszont kivételes tehetségéről tett tanúbizonyságot egy kaliforniai egyetemista: három Rubik-kockát rak ki, miközben zsonglőrködik velük.

2013.03.27 17:55ma.hu

A videón, amely csak néhány napja került fel az internetes videómegosztó oldalra és máris 277 ezren látták, egy kaliforniai diák, egészen pontosan a Stanford Egyetemen matematika szakos hallgatója, Ravi Fernando látható. A fiatalember olyan mutatvánnyal nyűgözte le a közönségét, amelyet valószínűleg csak nagyon kevesen tudnának utánozni, ha egyáltalán akad valaki a világon: három Rubik-kockát rak ki egyszerre, miközben még dobálja is azokat a levegőbe. Mindehhez ráadásul csak hat percre van szüksége, ami külön emeli a teljesítménye értékét.

Ujjai olyan sebességgel mozognak, hogy valójában nem is látni, mikor forgat egyet-egyet a kezében lévő kockákon, mindenesetre a végére tényleg mindhárom játék tökéletesen kirakott állapotba kerül. Tény, hogy a különféle Rubik bajnokságokon régóta jegyzik az egykezes kirakást, de eddig közben senki nem dobálta a kockákat, pláne nem hármat egyszerre.

A fiatalembernek, aki tagja a World Cube Associationnek, a hagyományos módon mindössze 7,65 másodpercre van szüksége a kocka kirakásához, amivel a világranglistán a 48. helyet érdemelte ki, de képes bekötött szemmel, egy kézzel, sőt, a lábával is kirakni a kockákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.