9 művet támogatnak

Médiatanács: 78 millió forint ismeretterjesztő filmekre

Kilenc ismeretterjesztő film elkészítését támogatja összesen 78 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Kollányi Ágoston pályázat keretében.

2013.03.28 13:53MTI

A médiatanács a 2012-ben kiírt pályázat utolsó fordulójáról hozott döntést a legutóbbi ülésén, a pályázatot azonban az idei évre is kiírta a Magyar Média Mecenatúra program keretében, összesen 250 millió forintos, megemelt keretösszeggel – közölte az NMHH szóvivői irodája. 

Támogatásban részesül Farkas György, aki arra vállalkozik, hogy bemutassa, miként hatottak a kunok a magyarság történelmére és vándorlásuk során hogyan járultak hozzá a világ kulturális örökségének gyarapításához. 

Tóth Zsolt Marcell a Valamit visz a víz című filmjének készítése közben összegyűjti a Tiszába került pillepalack-hulladékot, abból tutajokat épít és eljuttatja a Felső-Tiszától a rendeltetési helyükig, Szegedig. A film igazi road movie - olvasható a hatóság ismertetésében. 

A támogatottak között van Somfai Kara Dávid is, aki filmjében azokat a magyar felfedezőket, tudósokat mutatja be, akik a 19. század végén, a 20. század első évtizedeiben kutatták Közép-Ázsiát és a Tien-san hegység területét. 

Skultéti Róbert tudományos-ismeretterjesztő filmje, a Lendület egy kutatásfinanszírozási modellről szól, amely az akadémiai kutatáshálózat és a hazai egyetemek versenyképességének növelése mellett a kutatói utánpótlás biztosítását is segíti. 

Az alkotások támogatásával a médiatanácsnak az a célja, hogy sokszínű, értékes ismeretterjesztő filmek kerüljenek a televíziónézők elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.