Támadják az ismeretterjesztő csatornát

Tényleg hasonlít Obama a Sátánra?

Egy jobboldali kommentátor fedezte fel elsőként a hasonlatot, majd pillanatok alatt ezrek csatlakoztak ahhoz a véleményhez, mely szerint az egyik ismeretterjesztő csatornán futó sorozatban a Sátán teljesen úgy néz ki, mint Obama elnök.

2013.03.19 07:29ma.hu

Kérdőre vonták a History csatornán futó Biblia című sorozat készítőit a tévénézők, miután múlt héten debütált a vallásos ismeretterjesztő széria. A minisorozatban a Sátánt alakító színész ugyanis több ezer néző szerint feltűnően hasonlít Barack Obama amerikai elnökre, ráadásul a sorozat egyik epizódjában többek szerint az elrettentésképp karóra szúrt fejek egyike olyan, mint Obama elődje, George W. Bush (ezt a jelenetet utóbb már kivágták a HBO által sugárzott változatból). A History-n sugárzott műsort szerdán 13,1 millió amerikai nézte, ami felülmúlja az American Idol című tehetségkutató 12,8 milliós rekordját is - emlékeztet a The Daily Telegraph című brit lap.

Mehdi Ouazanni és Barack Obama (Fotók: History Channel / MTI)


A Biblia című sorozatban a gonoszt egy marokkói színész, Mehdi Ouazanni játssza, aki a producer, Mark Burnett szerint számos korábbi alkalommal is megformálta már különböző vallási filmekben a Sátánt vagy egyéb bibliai szereplőket, ezért "teljes képtelenségnek" minősítette a Twitteren kirobbant tiltakozást. Ráadásul jóval korábban kezdett el efféle szerepeket játszani, mint hogy Barack Obamát elnöknek választották volna - jegyezte meg a sorozat készítője.

Ouazanni játszott többek közt az 1998-as "Jeremiah" című, NBC-n futott minisorozatban, a 2000-es "A kezdet kezdetén"-ben és az ABC csatornán látható "A Tízparancsolat" című minisorozatban is. Az Obamával való hasonlóságot a most bemutatott sorozatban elsőként Glenn Beck jobboldali kommentátor és rádiós műsorvezető fedezte fel, a Twitteren feltett kérdésével aztán lavinát indított el, több ezren támasztották alá a meglátását.

A History csatorna azonban közleményében úgy fogalmazott, hogy a legnagyobb tisztelettel tekint az amerikai elnökre, a közte és a sorozatban megjelenő Sátán között pedig "meglehetősen szerencsétlen" bármiféle párhuzamot vonni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.