Pápaválasztás

Obama: egy amerikai pápa is független lenne az elnöktől

Ha amerikai egyházfőre esne a választás, az ugyanolyan hatékony lehetne, mint bárki más.

2013.03.13 18:35MTI

Egy amerikai pápa ugyanolyan hatékony lenne, mint bármi más állampolgárságú, és nem lenne köteles engedelmeskedni az amerikai elnöknek - hangsúlyozta szerdán az amerikai ABC televíziónak nyilatkozva Barack Obama elnök.

Obama kijelentette: az amerikai római katolikus püspökök "nem olyannak tűnnek, mint akik utasításokat fogadnak el tőlem". Szavai szerint egy amerikai pápa ugyanolyan hatékony vezetője lenne a katolikus egyháznak, mint egy bármely más országból származó pápa.

A Vatikán élén még sohasem állt amerikai és több, a konklávén részt vevő bíboros attól tart, hogy egy ilyen pápa jobban szolgálná Egyesült Államok, mint az egyház érdekeit.

Barack Obama hangot adott meggyőződésének, hogy a katolikus egyház új vezetője "hatalmas és pozitív hatást fog gyakorolni a világra".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.