Obama állítsa le az összeesküvőket

Venezuela: puccs kirobbantására készül az Egyesült Államok

Venezuela ügyvezető elnöke azzal gyanúsítja az amerikai védelmi minisztériumot és a Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA), hogy összeesküvést szőnek az ellenzéki elnökjelölt meggyilkolására és puccs kirobbantására a választások előtt.

2013.03.18 02:31MTI

Nicolás Maduro szerint tervük az, hogy a baloldali kormányra kenik a felelősséget Henrique Capriles esetleges haláláért, és gyűlöletet szítanak ellene az április 14-i szavazás előtt. A politikus egy vasárnapi interjúban felszólította Barack Obama amerikai elnököt, hogy állítsa le az összeesküvőket.
   
Roger Noriega, Otto Reich, a Pentagon és a CIA áll a káosz teremtését célzó terv mögött - mondta, és hozzátette, hogy "nagyon jó forrásból" van tudomása a dologról. Noriega az Egyesült Államok nagykövete volt az Amerikai Államok Szervezetében, Reich pedig Caracasban képviselte korábban Washingtont.
   
Szombati kampányindítóján Capriles kijelentette, hogy Madurót kell hibáztatni, ha vele valami történik. Venezuelában Hugo Chávez elnök március 5-i halála miatt kell elnökválasztást tartani. A legfrissebb felmérések szerint a baloldali Maduro mintegy tíz százalékponttal áll a jobboldali pártok közös jelöltje, Capriles előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.