Már elhagyták az országot

Washington kiutasított két venezuelai diplomatát

Az Egyesült Államok hétfőn kiutasított két venezuelai diplomatát, válaszul arra, hogy Caracas a múlt héten távozásra szólított fel két amerikai katonai attasét.

2013.03.11 18:39MTI

Az amerikai kormány Orlando Jose Montanest, Venezuela washingtoni nagykövetségének másodtitkárát és Victor Tamacarót, a konzulátus tisztségviselőjét minősítette nemkívánatos személynek. 

A két diplomata a venezuelai képviselet szerint már elhagyta az Egyesült Államokat. Nicolas Maduro venezuelai alelnök kedden, néhány órával Hugo Chávez elnök halálhírének közlése előtt jelentette be az amerikai képviselet két katonadiplomatájának kiutasítását.
 
A caracasi amerikai nagykövetség 2010 óta nagykövet nélkül működik, mert Chávez megtagadta a misszió vezetésére kijelölt diplomata fogadását. Válaszlépésként Washington megvonta a venezuelai nagykövet akkreditációját. 

Chávez halálát követően Barack Obama amerikai elnök közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy kész a "konstruktív együttműködésre" az olajtermelő dél-amerikai országgal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.