Pekingben nyilatkozott

Szír diplomata tagadta, hogy fegyverszállítmányra csapott le Izrael

Tagadta az MTI kérdésére adott válaszában Fajszal al-Mekdad szíriai külügyminiszter-helyettes szerdán, hogy a közelmúltbeli szíriai izraeli légicsapás a libanoni Hezbollahnak szánt fegyverek ellen irányult.

2013.02.06 18:30MTI

A politikus Pekingben nyilatkozott újságírók szűk körének, miután Jang Csie-cse kínai külügyminiszter fogadta őt.

Izrael január 30-án jelentette be, hogy légiereje "közvetlen bombatámadást" intézett hajnalban egy katonai kutatóközpont ellen, amely Damaszkusz és a tőle nem messze lévő libanoni határ között helyezkedik el.

A Dzsamraja városában lévő katonai kutatóbázist, amelyet támadás ért, korábban az ellenzéki fegyveresek hat alkalommal próbálták bevenni, ami azt mutatja, hogy a Szíriában harcolók és Izrael között "szoros koordináció van" - fogalmazott a külügyminiszter-helyettes. Emlékeztetett: Damaszkusz a támadást a nemzetközi törvények megsértésének tartja.

Fajszal al-Mekdad tagadta azokat a híreket, amelyek szerint a libanoni Hezbollah síita szervezetnek szánt légvédelmi fegyvereket szállító konvojt támadta az izraeli légierő.

A külügymniniszter-helyettes úgy vélekedett, hogy a Szíriában szembenálló felek között egy-két hónapon belül megkezdődhet a nemzeti megbékélést célzó párbeszéd. Azt állította, hogy Damaszkusz gyakorlatilag kész a tárgyalásokra.

Fajszal Al-Mekdad lényegében elismerte, hogy a harcoló felek között patthelyzet alakult ki, és sürgetőnek nevezte a vérontás megállítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.