Kosárlabda-diplomata

Dennis Rodman a phenjani vezetőket méltatta

Befejezve észak-koreai "kosárlabda-diplomáciai" látogatását pénteken, Dennis Rodman amerikai kosárlabda-legenda "klassz srácnak" nevezte Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt, apját és nagyapját pedig "nagy vezetőknek".

2013.03.01 18:14MTI

A Chicago Bulls egykori játékosa az amerikai-kínai enyhülést egykoron célzó pingpong-diplomáciához hasonlóan "kosárlabda-diplomáciával" próbált javítani az Egyesült Államok és Észak-Korea - Phenjan februári kísérleti atomrobbantása után - tovább romlott viszonyán négynapos útján. 

Csütörtökön a kosárrajongó Kim Dzsong Unnal közösen tekintettek meg egy kosárlabdameccset, majd elköltöttek egy szusivacsorát, és koccintottak is hozzá. A phenjani repülőtéren, Pekingbe készülődve, Rodman elmondta: "lenyűgözte", hogy az észak-koreaiak "ennyire becsületesek". Hozzáfűzte, hogy Kim Dzsong Il - a jelenlegi vezető apja - és Kim Ir Szen, Észak-Korea alapítója "nagy vezetők voltak". 

A körülbelül 30 éves Kim Dzsong Unról pedig úgy nyilatkozott, hogy "büszke, hazája kedveli őt, nem kedveli, egyenesen szereti őt" - hangsúlyozta Rodman, majd hozzáfűzte, "tudják mit, én szeretem őt. Tényleg klassz srác". 

A pekingi repülőtéren Rodman már keresztülviharzott a rá váró újságírókon anélkül, hogy egy szava is lett volna hozzájuk. A sportoló az amerikai VICE médiacég megbízásából érkezett Phenjanba, ahol gyerekeknek tartott kosárlabdatábort, és a helyiekkel, köztük Észak-Korea legjobb játékosaival játszott bemutatómeccset.
 
Rodman mellett a Harlem Globetrotters "utazó kosárcirkusz" három tagja is részt vett a VICE által szervezett látogatáson, amelyből a médiacég április során adásba kerülő televíziós showműsort készít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.