Kosárlabda

NBA: Curry 54 pontja is kevés volt

A Golden State Warriors játékosa, Stephen Curry hiába dobott idénycsúcsnak számító 54 pontot, csapata 109-105-re kikapott a New York Knicks otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.

2013.02.28 08:10MTI

A 11 triplát - az NBA-rekordnál eggyel kevesebbet - szórt játékos 2006 decembere óta a legtöbb pontot dobta vesztes mérkőzésen. Akkor a Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant "termelt" 58 pontot hiába. Az NBA idei csúcsa 52 pont volt az oklahomai Kevin Duranttól. Currynek az is kedvét szeghette, hogy 35 ezer dollárra büntették, mert részt vett szerdán az Indiana elleni meccsen kitört dulakodásban.
 
Az eset két főkolomposa, Roy Hibbert (Pacers) és David Lee (Warriors) egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Ami a győztes New Yorkot illeti, Carmelo Anthony 35 pontot szerzett, a szintén olimpiai bajnok Tyson Chander pedig 16 ponttal és karriercsúcsot jelentő 28 lepattanóval rukkolt elő. Az Oklahoma 45 ponttal verte a New Orleanst, a ligaelső San Antonio 18 találkozó után kapott ki otthon, a Memphis pedig történetének legnagyobb feltámadását mutatta be: a Dallas ellen 25 pontos hátrányból fordítva szerezte meg sorozatban nyolcadik sikerét. 

A Houston-Milwaukee összecsapás drámai véget ért: a Bucksot erősítő Monta Ellis egy lábról felugorva, a dudaszó pillanatában szerezte meg a győztes triplát, melyet a bírók a videovisszajátszás megtekintése után érvényesnek nyilvánítottak. 

Eredmények:
 
Washington Wizards-Detroit Pistons 95-96 
Orlando Magic-Sacramento Kings 101-125 
Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors 103-92 
New York Knicks-Golden State Warriors 109-105 
Memphis Grizzlies-Dallas Mavericks 90-84 
Houston Rockets-Milwaukee Bucks 107-110 
Oklahoma City Thunder-New Orleans Hornets 119-74 
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 101-105, hosszabbítás után 
Utah Jazz-Atlanta Hawks 91-102 
Portland TrailBlazers-Denver Nuggets 109-111

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.