Sok ezer venezuelai rótta le kegyeletét

Nyughelyére kísérték Hugo Chávez testét

Nyughelyére kísérték pénteken a múlt héten elhunyt Hugo Chávez venezuelai államfő földi maradványait. Chávezt egy laktanyából kialakított múzeumban helyezik nyugalomra.

2013.03.16 07:32MTI

A rákbetegségben március 5-én meghalt elnök holttesténél eddig a caracasi katonai akadémián lehetett leróni a kegyeletet, ezt az elmúlt kilenc napban sok ezer venezuelai tette meg.
   
Chávezt egy laktanyából kialakított múzeumban helyezik nyugalomra. Ez az épület volt a főhadiszállása az 1992-es puccs idején, amikor az egykori ejtőernyős katona társaival együtt megpróbálta elmozdítani a hatalomból Carlos Andrés Pérez akkori államfőt.
   
A kormány korábban kifejezte azt az óhaját, hogy Chávez testét bebalzsamozva a legnagyobb nemzeti hős, Simón Bolívar földi maradványai mellé helyezzék örök nyugalomra, a nemzeti panteonban. Chávez kijelölt utódja, Nicolás Maduro azonban nemrégiben azt jelezte, hogy a balzsamozást nehéz feladattá vált, mert az ahhoz szükséges eljárásokat már meg kellett volna kezdeni.

Ernesto Villegas tájékoztatási miniszter pénteken már kizárta, hogy a testet bebalzsamozzák. Ahhoz pedig, hogy a nemzeti emlékhelyre kerüljön, az alkotmányt is módosítani kellene, ráadásul Venezuelában ez kötelezően népszavazás megrendezésével is jár.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.