Bor, irodalom, film

Latin-amerikai szüreti és kulturális kalandozások a Fogasházban

Latin-Amerika gasztronómiájával, boraival, irodalmával, filmművészetével és táncaival ismerteti meg a látogatókat péntektől vasárnapig a budapesti Fogasház Szüreti és kulturális kalandozások Latin-Amerikában elnevezésű, ingyenesen látogatható fesztiválja.

2013.03.23 00:29MTI

A Chile Wein Import Magyarország, a Latin-Amerika Társaság és a Fogasház által rendezett eseménysorozat célja, hogy színesebb képet adjon Latin-Amerikáról. A március végi időpont sem véletlen, ugyanis a déli féltekén, így Argentínában és Chilében is, ekkor zajlik a szüret - tájékoztatták az MTI-t a szervezők. 

A háromnapos rendezvény teljes ideje alatt látható lesz Kaszab Zsuzsa újságíró, a latimoport.hu főszerkesztőjének fotókiállítása és Patricio Baeza Barrera chilei festőművész Chile a lelki szemeimmel című tárlata a Fogasházban. Irodalmi és ismeretterjesztő előadások segítenek abban, hogy a közönség megismerkedhessen a kontinensre jellemző gondolkodásmóddal, a földrész társadalmaival, illetve képet kaphasson arról, mi foglalkoztat ma egy latin-amerikai költőt, írót. 

A Latimo Egyesület, a budapesti Cervantes Intézet és Chile, Ecuador, Kuba, Mexikó, valamint Venezuela magyarországi nagykövetsége által is támogatott rendezvény során Magyarországon még egyáltalán nem, vagy csak rövid ideig látható - magyar felirattal ellátott - filmekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, Emiliano Romero argentin rendező például maga küldte el Vakondok című filmjét a fesztiválra. 

A Central European Wine Institute szombaton rövid bemutató keretében ad átfogó képet Dél-Amerika dinamikusan fejlődő bortermeléséről. A fesztiválhoz kapcsolódó vásáron Dél-Amerika számos különleges és jellegzetes terméke is megtalálható lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.