65 éves volt

Elhunyt a Harry Potter-filmek Vernon nagybácsija

Hatvanöt esztendős korában elhunyt Richard Griffiths brit színész, akit a nagyközönség elsősorban az 1987-es Mi ketten (Withnail and I) című angol vígjátékból és az ifjú varázslótanonc, Harry Potter vörös képű, bajuszos nagybátyjaként, Vernon Dursleyként ismerhet.

2013.03.29 19:11MTI

Griffith 65 esztendősen hunyt el kórházban, miután komplikációk léptek fel a szívműtétjét követően. A színész majdnem négy évtizedet felölő karrierjét a rádió, a film, a televízió és a színpad határozta meg. 

Az Osztályon felül (The History Boys) című 2006-os angol filmdrámában nyújtott alakításáért elnyerte a szakma néhány legtekintélyesebb díját. Az 1987-es Mi ketten (Withnail and I) című angol vígjátékban pedig Monty nagybácsiként láthatta a közönség. 

A fiatalabb mozirajongók a Harry Potter-filmekből ismerhetik a pocakos színészt, aki az ifjú varázslótanonc vörös képű Vernon bácsikáját alakította a népszerű sorozatban. A Pottert alakító Daniel Radcliffe, aki az Equus című színdarabban is együtt játszott Griffiths-szel elmondta, a veterán előadó mindig is bátorította őt és mentorként segítette.
 
"Richard mellettem volt a karrierem legfontosabb pillanatai közül kettőben is" - húzta alá közleményében Radcliffe. - Minden szoba, ahová csak besétált, kétszer annyi humorral és bölcsességgel telt meg pusztán a jelenlététől. Büszke vagyok arra, hogy azt mondhatom, ismertem őt."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.