A ház falai közt született meg Harry Potter

780 millió forintot ért egy vevőnek J.K. Rowling korábbi háza

Elkelt J.K. Rowlingnak, a Harry Potter-történetek írójának korábbi háza Edinburghban, az eladással megbízott ingatlanközvetítő több mint 2,25 millió fontért (780 millió forint) adta el.

2012.11.26 08:29MTI

A nyolc hálószobás viktoriánus ház az ingatlanügynökség leírása szerint elkülönülten áll egy nagy, mégis diszkrét, fallal körülvett angolkertben a város egyik legexkluzívabb részén. Az ügynökség honlapjára feltett hirdetésre a házról készült fotókkal több mint 16 ezren klikkeltek.

Az írónő férjével és három gyerekével élt ebben a házban, miközben Harry Potter hét könyvből álló kalandsorozatának részeit írta. J.K. Rowling, akinek könyveiből már 450 millió példány kelt el, jelenleg egy másik ház tulajdonosa a városban, de vannak ingatlanjai Skóciában másutt, valamint Londonban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.