Válaszul egy amerikai dróntámadásra

Pakisztán: iszlamista öldöklés egy katonai őrhelyen - több mint harminc halott

Iszlamista fegyveresek támadtak meg szombatra virradóra egy katonai őrhelyet Pakisztán északnyugati részén, válaszul egy amerikai dróntámadásra. Az összetűzésben legalább 31 ember meghalt - közölték pakisztáni kormányilletékesek.

2013.02.02 09:11MTI

Az incidens a törzsi területekkel határos Hajbár Pahtunkva tartományban történt. Több tucat iszlamista fegyveres rohanta le a katonai őrhelyet. Automata fegyvereket és rakétagránátokat vetettek be, öngyilkos merénylők is voltak köztük. A megtámadt katonák segítségére siettek a közelben szolgálatot teljesítő egységek.

Négy órán át tartott a tűzharc, amelyben legalább 12 szélsőséges, illetve 9 civil és katona halt meg. A szélsőségesek egy rakétát lőttek ki egy közeli lakóházra, és megölték egy család 10 tagját.

A támadást a pakisztáni tálibok vállalták magukra. Szóvivőjük közölte, így álltak bosszút azon, hogy Pakisztán segítséget nyújt az amerikai dróntámadásokhoz, s egy ilyen észak-vazirisztáni légicsapásban életét vesztette két parancsnokuk. A szóvivő szerint tálib öngyilkos merénylők robbantották fel magukat a katonai őrhelyen, és tucatnyi katonát öltek meg.

Egy nappal korábban, pénteken 19-en haltak meg ugyanebben a tartományban egy síita mecset elleni támadásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.