"Törékeny" a barátságuk

India alkotmányát ünnepli, figyelmezteti Pakisztánt

Az alkotmány elfogadásának 63. évfordulóján rendezett szombati díszszemle alkalmával India figyelmeztette a szomszédos Pakisztánt, hogy a két ország közötti barátság törékeny.

2013.01.26 15:16MTI

Az újdelhi parádén mondott beszédében Pranab Mukherdzsi államfő kijelentette: "Hiszünk a (pakisztáni-indiai) határ békés jellegében, és mindig készen állunk arra, hogy a barátság reményében kezet nyújtsunk. Ám ezt a kéznyújtást nem szabad magától értetődőnek venni." 

Az indiai államfő szavai az utóbbi napokban a Kasmírban húzódó indiai-pakisztáni tűzszüneti vonal mentén kirobbant incidensekre utaltak. Január 8-án pakisztáni egységek megöltek két indiai határőrt, egyiküket lefejezték. Újdelhi súlyos provokációnak minősítette a történteket. 

A szombati díszszemlén az indiai hadsereg bemutatta Agni V nevű hadászati rakétáját, amely akár 5000 kilométerre lévő célpontok elérésére is képes. Ez a nagy hatótávolságú és atomtöltettel is fölszerelhető rakéta csapást tud mérni Kína fővárosára éppúgy, mint európai célpontokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.