Szervkereskedelem

Élő donorokat verbuvált egy férfi Ukrajnában

Szervkereskedelem miatt emeltek vádat egy nyugat-ukrajnai, Ternopil megyében élő férfi ellen, aki külföldi klinikákra irányított élő vesedonorokat.

2013.01.03 18:29MTI

A férfit azzal vádolja a megyei ügyészség, hogy olyan egészséges fiatalembereket toborzott, akik anyagi gondokkal küzdöttek. Külföldi utat szervezett nekik, ellátva őket útlevéllel és szükséges iratokkal.
   
A hatóságok szerint hat személyt juttatott el ecuadori, Costa Rica-i és Srí Lanka-i egészségügyi intézményekbe, ahol eltávolították az egyik veséjüket. A donorok a szervükért cserébe tízezer dollárt kaptak. A kiutazásukat szervező férfi minden egyes donoron kétezer dollárt keresett.
   
A jelenleg őrizetben lévő férfit tettéért 5-12 évig terjedő szabadságvesztésre és vagyonelkobzásra ítélheti az ukrán bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.