Illegális szervkereskedelem a vád

Jó üzlet a vese? Török orvosra csaptak le a hatóságok!

Törökországban letartóztattak egy orvost, akiről azt gyanítják, hogy több tucat operációt végzett el Koszovóban egy állítólagos nemzetközi, illegális szervkereskedelmi hálózat tagjaként.

2011.01.11 19:52MTI

Az Anadolu hírügynökség szerint a rendőrség megkezdte a kedden, Isztambulban elfogott Jusuf Sonmez kihallgatását.

A múlt héten Jonathan Ratel európai ügyész Koszovóban egy tárgyaláson elmondta, hogy külföldről szegény emberek özönlöttek be Koszovóba hamis ígéretektől elcsábítva, hogy fizetni fognak nekik a veséjükért. A szerveiket azután illegális átültetésekhez adták el.

Ratel szerint Sonmez "kulcsfontosságú sebészként" vett részt a műtétekben, amelyeket a koszovói főváros, Pristina peremén, egy magánklinikán bonyolítottak le.

Szerbiában régóta igyekszenek bebizonyítani, hogy egy koszovói bűnbanda fogságba esett emberek szerveit is kioperáltatta, és a fekete piacra dobta.

Az Európa Tanács vitára alkalmasnak találta a saját jelentéstevője összeállítását a kérdésről. Az ügyben érintett lehet Hasim Thaci koszovói kormányfő is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.