Rakétát is bevetnek

Aleppót támadja a szíriai hadsereg

Legalább 12 ember meghalt szerdán Aleppóban, Szíria második legnagyobb városában, ahol a hadsereg fokozott intenzitással támadja a felkelők irányítása alatt álló negyedeket.

2012.08.08 09:57MTI

"Legalább 12 ember, köztük egy nő és két gyerek vesztette életét Aleppóban, amikor rakétatalálat érte a házukat" - számolt be az esetről az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja. A támadások az után váltak intenzívebbé a városban, hogy Bassár el-Aszad elnök kedden kijelentette: megtisztítja az országot a "terroristáktól". A kormánycsapatok vasárnap Aleppo több stratégiai szempontból fontos részét visszafoglalták a felkelőktől, s egyes források szerint készen állnak a döntő csatára. 

A Reutersnek felkelők szerdán arról számoltak be, hogy Aleppo Szalaheddin nevű városnegyedében harcosaik elhagyják a frontvonalat A londoni központ úgy tudja, hogy kedden 225 ember vesztette életét a harcokban Aleppóban és környékén. Közülük 129-en fegyvertelen civilek, 50-en felkelők, 46-an pedig a kormány katonái voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.