Bevarrta a bevarrottakért

Összevarrta saját száját a művész - Képpel!

Egy szentpétervári művész összevarrta a saját száját és így parádézott végig a Kazanyi Katedrálisban, tiltakozva a Pussy Riot punk banda bebörtönzése ellen.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.07.25 11:21Konrád - ma.hu

Pjotr Pavlenszki sápadtan, fekete pulóverben a száját vörös cérnával összevarrva sétált be a templomba, kezében egy a Pussy Riotot támogató táblával. A plakát felirata szerint “a Pussy Riot performansza Jézus Krisztus híres tettének rímékje volt (mf. 21:12-13)”, utalva Andrew Lloyd Webber és Tim Rice rockoperájának a Jézus Krisztus Szupersztár 1973-as filmadaptációjára.

A művész asszisztense elmondta a szentpétervári Szomszédságom újságnak, hogy “akciójával Pavlenszki arra hívja fel a hívők figyelmét, keressenek magukban erőt annak megértésére, hogy Krisztus cselekedetei a keresztény kultúra elválaszthatatlan részét képezik, valamint a többi művészét arra, hogy lépjenek túl félelmeiken és legalább egyszer nyilvánosan és őszintén nyilvánítsák ki véleményüket.”

Kattintson a képre! >>>

A múlt héten egy keresztre feszített - a Pussy Riot formációt ábrázoló - babát helyeztek Krisztus Feltámadásának Temploma elé Szentpétervárott. A kereszten lévő felirat szerint "Itt lehetne a demokráciája". Az aktivisták egy gyűjtődobozt is tettek a kereszt alá amire "az orosz ortodox egyház jó hírének visszaállításáért" feliratot helyezték el.

Állítólag a Pussy Riot banda öt maszkot viselő tagja egy Putyin ellenes dalt énekelt el február 21-én Moszkvában a Megmentő Krisztus Templomban. A következő hónapban 3 tagot letartóztattak. Maria Alehina, Jekatyerina Szamucsevics és Nagyezsda Tolkonnikova az elmúlt 4 hónapot börtönben töltötték és a bíróság döntése értelmében további fél évig rács mögött lesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.