Hatalmas tömeget akar

Putyin hálóval fogná a választókat - videóval

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő Összoroszországi Népfront megalakítását javasolta pénteken. Az ötletnek első pillantásra nincs hátulütője...

2011.05.07 11:45MTI/ma.hu

A Kommerszant című orosz lap megállapította: valójában a dumában több mint kétharmados többséggel bíró Egységes Oroszország Párt platformjáról van szó, de ideológiai elmosódottságának köszönhetően bármely szervezet csatlakozhat hozzá, s ezzel jelentősen megnőnek a párt választási esélyei.

Andrej Kolesznyikov, a lap Putyin mellé rendelt tudósítója szerint a népfrontra vonatkozó javaslat volt a legfontosabb, amit Putyin eddig a párt regionális konferenciáin mondott, márpedig ilyen konferencia minden szövetségi körzetben lezajlik, s a legtöbb már megvolt.
"Putyin többször hangsúlyozta, hogy az ő - és az Egységes Oroszország Párt - eszméit osztók egyenlő alapokon fognak össze és mennek a választásokra (nagy hálóval, hogy egyetlen halat se engedjenek el, és magukkal ragadják a választókat)" - írta a szerző. Hozzátette: Putyin azt is elmondta, mit kapnak, akik vele tartanak: mandátumhoz juthatnak olyan szervezetek, amelyeknek egyedül sose lenne esélye bejutni a dumába.

Forrás: RIA Novosti

"Az ötletnek legalábbis első pillantásra nincs hátulütője: az Egységes Oroszország Párt a választásokra hatalmas tömeget összefogó szervezetet vonz magához. Most a hozzá csatlakozó szervezetek tagjai Putyinra és az Egységes Oroszországra fognak szavazni. Még biztosak is lesznek abban, hogy magukra szavaztak, ráadásul aktívan részt vesznek a politikai folyamatban és a nemzeti társadalmi mozgalomban. Prémiumként pedig mandátumokat kapnak, mégpedig, ahogyan Putyin újra és újra hangsúlyozta, más szervezetekkel egyenrangú alapon" - írta Kolesznyikov.

Mivel pedig az Egységes Oroszország Párt ideológiai bázisa igen elmosódott, bármely társadalmi szervezet tiszta lelkiismerettel és könnyű szívvel csatlakozhat a fronthoz - írta a szerző. Megállapította, hogy elsőként Mihail Smakov, a független szakszervezetek szövetségének elnöke jelentette be, hogy teljes egészében támogatja az elgondolást, mert a pár tagjai mellett a széles tömegeknek is lehetővé teszi a közéletben való részvételt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.