Online játék tűnt fel a weben

Lájk Putyin: tornászd Ladával a ruszki GDP-t

Az orosz kormányfő, Vlagyimir Putyin a fő karaktere annak az online játéknak, melyben egy Lada Kalinát vezetve kell megküzdeni az erdőtüzekkel és távol tartani a terroristákat.

2011.08.07 11:13ma.hu

A Like Putin játék célja, hogy felturbózzuk a VVP-t - ez az orosz rövidítés a GDP megfelelője. Mint a legtöbb platformjáték, a kétdimenziós Putyin különböző helyszíneken megy keresztül, ahol bónuszokat, szíveket és érméket gyűjt. A politikai elemzők szerint a játék szerves része a közelgő választási kampánynak, míg mások azt mondják, Putyin már hosszú ideje a tömegkultúra része.

„Nem tartom feltétlen valószínűleg, hogy Putyin vagy az ő köre által kezdeményezett dologról lenne szó. A játék által sugallt imidzse teljes mértékben különbözik magától Putyintól” – mondta Alexei Makarkin elemző. Orosz kormányzati források szerint nem volt tudomásuk arról, hogy terv lett volna Putyin online játékkarakterére.

Alexander Kabakov, a játékot készítő Agency One vezetője, elmondta: a játékot saját cégük promóciós eszközének szánták.

„Tartottunk attól, hogy rossz lesz a fogadtatása, de úgy tűnik, hogy egy élvezhető játékot készítettünk. Ügynökségünk reklámozásának egy újfajta módját kerestük – és Vlagyimir Putyin jutott az eszünkbe” – mondta az igazgató.

Putyint nem először használják fel reklámhoz. Láthattuk már arcképét horgászbolt, bevásárlóközpont, utazási iroda és pázsitfű mellett is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.