Jól leférgezte őket...

Putyin szerint az USA nem több egy parazitánál

Az Egyesült Államok többet költ annál, mint amennyi a bevétele és "úgy él mint egy parazita a globális gazdaságból".

2011.08.02 18:10ma.hu

Vlagyimir Putyin egy orosz politikai ifjúsági táborban beszélt, és azt mondta, az Egyesült Államok úgy létezik, hogy adósságot halmoz fel hitelre támaszkodva. "Többet költ annál, mint amennyi a bevétele, megadóztatva a globális gazdaságot a problémáival és úgy él, mint egy parazita a globális gazdaságból és a dollár monopolhelyzetéből" – fejtegette Putyin a Világgazdaság online kiadásának cikke szerint.

Ugyanakkor azonban az orosz kormányfő elismerte, hogy a jelenlegi helyzetben az Egyesült Államok "kiegyensúlyozott" döntést hozott az adósságplafon megemelésével kapcsolatban, hiszen egy esetleges fizetésképtelenség kihatott volna a globális gazdaságra, ami viszont "semmiképpen sem lett volna jó" - tette hozzá.

A Reuters szerint Putyin, aki gyakran birálta az Egyesült Államok külföldi valutapolitikáját, megjegyezte, hogy Oroszország nagy összegeket fektetett be amerikai kötvényekbe és kincstárjegyekbe.

"Ha odaát (Amerikában) rendszeres a rossz működés, ez mindenkit sújt".

"Az olyan országok mint Kina és Oroszország tartalékaik jelentős részét amerikai értékpapirokban tartják. ...Más tartalékvalutékra lenne szükség" - hangoztatta az orosz kormányfáő. A dollár dominanciája veszélyt jelent a pénzpiacokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.