Szervdonor volt az egyik áldozat

A denveri ámokfutó lövöldözése életet mentett

Az aurorai lövöldözés egyik áldozata szervdonorként megmentette "Greg bácsi" ember életét.

Nézze meg az ámokfutót! >>> képgaléria

2012.07.23 11:28Konrád - ma.hu

Az egyik Reddit felhasználó, lucasmassey posztolt ki egy képet, amin két nő és Greg nagybátyja látható, aki megkapta a lövöldözés egyik áldozatának tüdejét, így tovább élhet. “Greg bácsikám most kapott két új tüdőt az egyik aurorai áldozattól. Hihetetlen, hogy egy ilyen tragédia képes megmenteni egy másik ember életét”. A posztot az első órákban közel 20.000 tekintették meg és több mint 1.000 hozzászólást kapott. Ezzel a Reddit top posztja lett aznap.

“Ha az áldozat családjának cipőjében járnék biztosan egy kis könnyebbséget jelentene a tudat, hogy a bácsikád kapott egy második esélyt” - írta swordfishtrombonez. “Belegondolni, hogy egy egyébként tökéletesen működő szerv csak egy dobozba kerülne a föld alá... önző dolog, ha valaki nem szervdonor” - válaszolta bunglejerry.

Az Egyesült Államokban több mint százezer ember vár megfelelő szervre ahhoz, hogy életben maradjon. Minden 10. percben új név kerül fel a várakozók listájára és minden nap 18 ember hal meg, amiért nincsen megfelelő szerv számára. A coloradói lövöldözés híre bejárta a világot, a megmentett életről szóló hírek talán kicsit enyhítenek a tragédián. “Egy ember váratlan tragédiája egy másik ember életének megmentője lehet” – írja az itsmath Reddit felhasználó. 

Mint ismeretes, Denver elővárosában, Aurorában péntekre virradó éjjel egy ámokfutó berontott egy teltházas moziterembe, amelyben a Batman legújabb részének premiervetítése folyt és tüzet nyitott a nézőkre.

A támadásnak, amelyben összesen 70-en sebesültek meg, 12 halálos áldozata volt. 10 embert továbbra is kórházban kezelnek, hetük állapota válságos. Az áldozatok legfiatalabbika egy 6 éves kislány, a legidősebbike pedig egy 51 éves férfi volt. A halottak közül hárman a feleségüket vagy a barátnőjüket oltalmazva vesztették életüket, egy fiatalember éppen a 27. születésnapját ünnepelte, egy sportriporternek készülő ifjú hölgy pedig nemrégiben Torontóban élt át egy áruházi lövöldözést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.