Agrigento és környéke

Cosa nostra: rács mögött újabb 49 maffiatag

Az olasz rendőrség kedden negyvenkilenc személyt vett őrizetbe Szicíliában, valamennyien a szünet nélkül újraszerveződő Cosa nostra maffiaszervezet tagjai voltak.

2012.06.26 12:29MTI

Az agrigentói rendőrség által végrehajtott őrizetbe vételekre bűnszövetkezés, fegyverkereskedelem, rablás, zsarolás és pénzhamisítás vádjával került sor. További két személyt még keresnek - jelentették az olasz hírügynökségek.

A kedden börtönbe került bűnözői csoport ellenőrizte Agrigento és területe gazdasági és vállalkozói életét.

A bűnszervezet jelentős mennyiségű fegyvert birtokolt. A maffiózók erőszakkal, rongálással, halálos fenyegetéssel igyekeztek rávenni a helyi vállalkozókat védelmi pénz fizetésére.

A letartóztatottak között van egy börtönőr is.

Ezzel egy időben a szintén szicíliai Catania rendőrsége is maffiacsoportot számolt fel, melyet Franco Riela, egy életfogytiglani börtönbüntetését töltő bűnöző irányított cellájából. A szervezett bűnözés Nápolyban hallatott magáról: hétfő estétől három személyt halt meg egymást követő camorra-merényletekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.