EURO-2012

Az ukrán maffia is profitálni akar a tornából

Másfél hónappal a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kezdete előtt a ZDF német televízió kijevi riportja szerint igencsak riasztó állapotok várják az Ukrajnába készülő szurkolókat.

2012.04.23 18:37MTI

A szállodaárak például olyan mértékben "elszaladtak", hogy még az UEFA, az európai sportági szövetség is aggodalmának adott hangot. A német televízió riporterei egy, még a szocialista "békeidőkben" épült szállodában próbáltak szobát foglalni három éjszakára. Az átlagos felszereltségű kétágyas szobáért csaknem háromezer eurót próbáltak legombolni róluk a recepción - erre inkább meggondolták magukat. "Egy ilyen szoba napi 100 eurónál nem kerülhetne többe" - hangzott el a riportban.

Helyi források szerint alvilági bandák szálltak rá a kijevi szálloda- és étteremtulajdonosokra, valamint a nyugati utazási irodákra, köztük a német TUI-ra.

"A labdarúgó Eb révén sok pénz áramlik Ukrajnába, s ebből az alvilág is profitálni akar: befektetés nélkül próbál sápot húzni, lehetőleg mennél nagyobbat" - mondta a ZDF riporterének Andrej Csernyikov újságíró.

Elrettentő példaként említette a Hotel Szlavutics esetét. A Dnyepr folyó partján magasodó 400 ágyas szállodát márciusban álarcos alakok rohanták meg és kerítették hatalmukba. A létesítmény honlapján azóta ez a felirat olvasható: Nasz zahvatyili rejgyeri - We are raided (Megszálltak bennünket). A tulajdonost, Msztyiszlav Sz.-t megfenyegették, mire a 42 éves férfi Ausztriába menekült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.