Védik a külföldi szurkolók biztonságát

EURO-2012 - Megerősített rendőri készenlét Csaptól a Vereckei-hágóig

Az ukrán-magyar határt Kijevvel összekötő főút mentén harminc kilométerenként felállított rendőrposztokkal felügyelik majd a nyári labdarúgó Európa-bajnokság ukrajnai mérkőzéseire tartó külföldi szurkolók biztonságát Kárpátalján.

2012.01.24 17:42MTI

Mint Viktor Ruszin, a Kárpátalja megyei rendőrség parancsnoka keddi ungvári sajtótájékoztatóján közölte, az Eb kezdetére Csaptól a Vereckei-hágóig kiépítik a posztok láncolatát.
   
"A kárpátaljai rendőrök a külföldi szurkolók rendelkezésére állnak, ha segítségre, tájékoztatásra lesz szükségük" - idézte Ruszint a zakarpattya.net.ua hírportál.
   
A rendőrkapitány azt is elmondta, hogy a sátrakban elhelyezett posztokon olyan rendőrök teljesítenek majd 24 órás szolgálatot, akik idegen nyelveket beszélnek. A feladatra – a közlekedésrendészeken kívül – mintegy 200 rendőrt mozgósítanak, emellett Kárpátaljáról is vezényelnek rendőröket Lembergbe (Lviv) az Eb ottani meccseinek a biztosítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.