A legsúlyosabb büntetés

Diósdi maffiaper: a fő vádlottak el sem mentek

Az első fokon a legsúlyosabb büntetésre ítélt vádlottak nem kívántak részt venni a diósdi maffiaper csütörtöki ítélethirdetésén az ügyben másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla előtt.

2012.03.22 11:03MTI

Ezt jelentette be a döntés ismertetése előtt Kovács Tamás bíró.

Nem kérte előállítását mások mellett a korábban nem jogerősen életfogytiglannal sújtott Kaszap Ferenc, a bűnszervezet irányításával vádolt testvérpár, Szabó István és Miklós, akik első fokon 18 és fél év fegyházbüntetést kaptak, továbbá a húsz évre ítélt Czibere Attila.

A per különösen nagy értékre, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult. Az első fokon 41 vádlottas ügy a fellebbviteli szakban 33 szereplősre "apadt".

Nem változtattak másodfokon a büntetéseken

Egyes cselekményeket átminősített, de a büntetési tételeken nem változtatott csütörtökön kihirdetett, jogerős ítéletében a diósdi maffiaperben eljáró Győri Ítélőtábla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.