Akció Nápolyban

Tizenöt maffiatagot vett őrizetbe az olasz rendőrség

Az olasz rendőrség őrizetbe vette a maffia nápolyi ágának, a camorrának 15 feltételezett tagját.

2012.05.04 09:41MTI

A bűnözők a befolyásos Casalesi-klánhoz tartoznak, amely Nápoly térségében zajló illegális üzleteket tartja ellenőrzése alatt - közölte a rendőrség pénteken. Őrizetbe vették a Sandokan néven ismert maffiafőnök, Francesco Schiavone egyik fiát is.
   
A nyomozás megállapította, hogy az őrizetbe vett camorra-tagok a bűnszövetkezet fellegvára, Casal di Principe környékén tevékenykedő üzletembereket arra kényszerítettek, hogy szerződéseket írjanak alá velük reklámanyagok megvételéről.
   
A Schiavone család képezi a Casal di Principéből származó Casalesi-klán vezetői rétegét. Ez a bűnszövetkezet számtalan gyilkosságért, zsarolásért és egyéb törvénybe ütköző cselekményért felelős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.