Rakéta vagy műhold, amit Phenjan kilőni készül?

Japán tovább bünteti Észak-Koreát

Meghosszabbította egy évvel Észak-Koreával szembeni büntetőintézkedéseit Japán kedden, mert Phenjan a nemzetközi bírálatok ellenére el akar indítani egy nagy hatótávolságú rakétát április közepén.

2012.04.03 08:37MTI

Fudzsimura Oszamu, a tokiói kormány főtitkára újságírókkal közölte, hogy a szankciók értelmében észak-koreai hajók továbbra sem köthetnek ki Japánban, és újabb egy évig japán cégeknek tilos kereskedniük Észak-Koreával.
   
A Japán és Észak-Korea közötti viszony már nagyon régóta terhelt, egyrészt a Koreai-félsziget 1910-1945 közötti japán megszállása, másrészt az észak-koreai rakétáktól és az észak-koreai atomprogramtól való félelem, valamint amiatt, hogy észak-koreai ügynökök évtizedekkel ezelőtt japán állampolgárokat raboltak el.
   
Phenjan azt állítja, hogy csupán meteorológiai műholdat bocsát fel ballisztikus rakétával, a nyugati nagyhatalmak viszont arra gyanakszanak, hogy Észak-Korea valójában a rakétával akar kísérletezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.