Telik az üzemanyagtartály és az idő is

Észak-Korea már tölt

Egy, a phenjani kormányhoz közel álló forrás szerint Észak-Korea elkezdte betölteni az üzemanyagot a rakétába, amellyel műholdat akar felbocsátani április közepén.

2012.03.29 07:37MTI

Az indítás napja valószínűleg április 12-e vagy 13-a lesz - tette hozzá a forrás.
   
A nagyhatalmak gyanúja szerint Észak-Korea a műholdfellövést ürügyül használja fel rakétakísérlethez.
   
Az Egyesült Államok szerdán bejelentette, hogy felfüggesztette az Észak-Koreának szánt élelmiszersegélyt, mert Phenjan megsértette azt a megállapodást, amelynek értelmében tartózkodni fog a rakétaindításoktól. Észak-Koreában abban a tekintetben sem lehet megbízni, hogy a segélyt a rászorulók között fogja szétosztani - közölte Peter Lavoy, a Pentagon ázsiai és csendes-óceáni ügyekben illetékes helyettes államtitkára.
    
Phenjan kedden a KCNA állami hírügynökségen keresztül közölte: "Észak-Korea sosem mond le arról a jogáról, hogy békés céllal műholdat bocsásson fel a világűrbe".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.