Békés célok?

Észak-Korea nem mond le a műholdjáról

Észak-Korea sosem mond le arról a jogáról, hogy műholdat bocsásson fel békés céllal - közölte kedden a KCNA hivatal észak-koreai hírügynökség.

2012.03.27 08:29MTI

A phenjani kommunista rezsim hivatalos álláspontját tükröző közlemény úgy fogalmaz, hogy a békés célú műholdfelbocsátás egy szuverén ország legitim joga és a gazdasági fejlődés fontos lépcsője. A KCNA első ízben részleteket is közölt a szóban forgó műholdról. Jelentése szerint Észak-Korea áprilisban "egy fejlett geostacionárius meteorológiai adatrögzítő műholdat" fog felbocsátani, amely a mezőgazdaság és más ágazatok számára szükséges időjárási előrejelzések elkészítéséhez szolgáltat adatokat.

A térségbeli és a nyugati országok is azt gyanítják, hogy Észak-Korea a műholdfelbocsátás ürügyén újabb kísérletre készül nagy hatótávolságú rakétával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.