Támadás Kvettában

Pakisztán - Merénylet síiták ellen: négy halott

A Pakisztánban kisebbségben lévő síitákat ért fegyveres támadás csütörtökön az ország délnyugati részén, az Iránnal határos Beludzsisztán tartomány székhelyén, a merényletben négyen meghaltak.

2012.03.29 09:59MTI

Egy helyi forrás arról számolt be, hogy Kvetta egyik forgalmas utcáján fegyveresek tüzet nyitottak egy gépkocsira, majd elmenekültek a helyszínről. Az autóban ülő négy ember meghalt, de a támadásban nyolc járókelő is megsebesült.
   
A rendőrség szerint vallási indíttatású támadás történt, de azt nem tudni, kik voltak az elkövetők. Az ilyen jellegű erőszakcselekmények meglehetősen gyakoriak ebben tartományban a többségi szunniták és kisebbségi síiták közötti ellentétek miatt.
   
A nap folyamán szintén Beludzsisztánban az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) két helyi munkatársát is halálos támadás érte. A történteket egyelőre senki sem vállalta magára - közölték biztonsági tisztségviselők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.