Sok halott és sebesült

Pokolgépes robbantás egy pakisztáni temetésen

Legalább 13 ember meghalt és harminc megsebesült egy temetésen történt öngyilkos merényletben vasárnap reggel az északnyugat-pakisztáni Pesavar városában - közölte a helyi rendőrség egyik illetékese.

2012.03.11 09:46MTI

Abid Rehman szerint a merénylet feltehetően egy helyi politikus, Husdil Hán ellen irányult, aki korábban bírálta a térségben tevékenykedő iszlamista fegyvereseket. A politikus ép bőrrel úszta meg a támadást. A sebesültek közül többnek válságos az állapota.

Pesavar a pakisztáni törzsi területek szomszédságában fekszik, Haibár-Pahtunhva tartomány székhelye. Husdil Hán a legerősebb tartományi politikai szervezet, a főként pastukat képviselő Avami Nemzeti Párt (ANP) egyik vezetője. Az ANP a tálib fegyveresek elleni harcra szólította fel a helyi törzseket, ezért a lázadók több merényletet hajtottak végre tagjai ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.