Megölték az elnökválasztás szervezőit?

Jemen - Huszonegy terroristagyanús embert tartóztattak le

A védelmi minisztérium közölte: Jemenben letartóztattak 21 személyt, mert gyaníthatóan az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet megbízásából megölték el-Bejda kormányzóságban a jövő heti elnökválasztás több szervezőjét.

2012.02.17 17:14MTI

A szerdán végrehajtott rajtaütésért az al-Kaida egy helyi csoportja, az Anszár as-Saría vállalta a felelősséget. Az öt áldozat között volt a tartományi választási bizottság elnöke, a köztársasági gárda ottani parancsnoka, aki a választások biztonságáért volt felelős, valamint két katona és egy civil.
   
Az elnökválasztással kapcsolatos fegyveres incidensek megszaporodtak az utóbbi időben Jemenben, főként az ország déli felében. Csütörtök este is több tucat ember sebesült meg a választást pártolók és az ellenzők összecsapásában a délnyugati Mukallában.
   
A választáson közmegegyezéssel Abed Rabbo Manszúr Hádi jelenlegi ügyvezető elnök az egyetlen jelölt a két évre szóló átmeneti időszakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.